Webinar 1 juni - Tjänster kommer att begära tillitsinformation vid inloggning, hur gör en IdP?


Syfte

Alla identitetsutfärdare (IdP:er) inom SWAMID är idag godkända för minst en tillitsprofil och det finns tjänster både i och utanför Sverige som inom en nära framtid kommer att börja ställa krav på att användare är godkända för en viss tillitsnivå för att de ska kunna logga in.

På webinaret kommer vi att gå igenom hur tillitssignalering går till i samband med inloggning, vilka tjänster SWAMID Operations känner till som kommer att kräva tillitssignalering och hur detta konfigureras i Shibboleth och ADFS.

Innan webinaret äger rum förväntas Ladokkonsortiet ha presenterat en tidsplan för när Ladok kommer att börja ställa krav på tillitsnivåer vid inloggning. På webinariet kommer vi att gå igenom tidsplanen så att ni har en möjlighet att agera efter den. SWAMIDs egna tillitsnivåer (SWAMID AL1/AL2/AL3) används inte av tjänster utanför SWAMID men de är direkt översättningsbara till REFEDS Assurance Framework (RAF) som används vid signalering internationellt. Ett exempel på en tjänst som många forskare i Sverige kommer att använda och som kommer att kräva tillitsinformation via RAF vid inloggning är superdatorklustret Lumi i Finland.

MålgruppWebinariet riktar sig till er som har identitetutgivare (IdP) registrerade i SWAMID.
Datum & tidOnsdagen den 1 juni kl. 10:30-11:30
PresentatörerSWAMID Operations
MaterialPresentationen från webinaret
  • No labels