SWAMID Webinar 2 2020 - Information om viktig förändring av SWAMIDs entitetskategorier riktat till identitetsutfärdare

Syfte

När en användare loggar in i en webbtjänst med hjälp av organisationens identitetsutfärdare skickas en definierad mängd attribut, eller personuppgifter, från identitetsutfärdaren till tjänsten. För att detta ska göras effektivt och skalbart använder vi i SWAMID något som kallas entitetskategorier som definierar vilka attribut en viss tjänst får tillgång till. Hösten 2019 ändrades SWAMIDs modell för entitetskategorier och en tidplan definierades för övergången.

Från oktober 2019 till och med 31 augusti 2020 var planen att alla identitetsutgivare skulle se till så att de följer både gamla och nya modellen men detta har ännu inte alla gjort. Från och med den 1 september i år kommer SWAMID börja att flytta tjänster från nya till gamla modellen och detta betyder att användare från de organisationer som inte genomfört förändringen kommer inte att kunna logga in i alla tjänster. Webinaret kommer att gå igenom förändringarna samt hur ni genomför förändringarna i er identitetsutfärdare.

MålgruppWebinariet riktar sig till er som administrerar identitetsutfärdare i SWAMID.
PresentatörerPål Axelsson med stöd av Björn Mattsson och Johan Peterson
Datum & tidTorsdagen den 17 september kl. 10-11
MaterialPowerPoint från webinaret


Det vore bra om ni testade er identitetsutfärdare innan webinaret. SWAMID har tagit fram ett verktyg (https://release-check.swamid.se/) för att testa om ni kan hantera de nya modellen av entitetskategorier.

Välkomna!

  • No labels