Info-utskick 190522

Aktuellt inom Sunets tjänster

Sunet Survey

Upphandlingen av enkätverktyg är nu annonserad och öppen till den 17 juni. På grund av sommar och semestrar räknar vi dock inte med ett tilldelningsbeslut förrän i augusti.

Har ni frågor, kontakta produktägare Lotta Svenneling, lotta@sunet.se

Sunet Molntjänster: Backup (BaaS), Storage (STaaS) och Compute (IaaS)

Safespring och Sunet har förnyat avtalen för Backup-, Storage- och Compute-tjänster för en period om ytterligare 5 år. Läs mer på Sunets wiki på denna länk.

Har ni frågor, kontakta produktägare Anders Nilsson, anders@sunet.se 

Aktuellt från pågående projekt

Campusnät som tjänst

Det händer mycket inom projektet Campusnät som tjänst nu, en utförlig redogörelse av nyheter kan ni läsa på Sunets wiki via denna länk.

Har ni frågor eller är intresserade av att delta i projektet kontakta David Heed, david@sunet.se

Övrig info

Sunetdagarna

Sunetdagarna hösten 2019 kommer ta plats på Högskolan Dalarna mellan den 21-24 oktober. Mer information kommer senare, men spara datumen redan nu!

Sunets kommitté

Sunets kommitté hade sitt första möte för året den fjärde april. 
Protokollet för mötet är upplagt på Sunets hemsida och ni kan nå den via denna länk.

GÉANT

Den 19-20 mars träffades alla europeiska motsvarigheter till Sunet i GÉANT General Assembly. GÉANT investerar under de kommande åren över 50M€ i nytt fibernät, och Ronan Byrne från HEAnet (Irland) valdes till ordförande till den kommitté som kommer att stödja och ge råd i var inom Europa GÉANT skall satsa på fiber. Från Norden och de baltiska staterna deltar Jörgen Qvist från NORDUnet.

Sunets Valter Nordh återvaldes även till ordförande för GÉANTs Community Program (program som syftar till att öka samarbete/samverkan mellan alla olika "Sunets").

TCS - Certifikat från Sunet

Sunet erbjuder sedan många år kostnadsfria server (och person) -certifkat till ansluta Sunet-organisationer, se https://www.sunet.se/tjanster/tcs/ för mer information.
Den europeiska upphandlingen som ligger bakom tjänsten löper ut under 2020 och GÉANT har nu påbörjat en ny upphandling  för att vi skall fortsätta med tjänsten.
Kent Engström från NSC/Sunet är med som expert och kravställare, mer information om upphandlingen finns här.
Sunets intention är att fortsatt erbjuda TCS-tjänsten på samma sätt som vi gör idag.


  • No labels